NieuwAtlantis

Over NieuwAtlantis

Tini de nierHoe het allemaal begon

In 1970 startte Tini de Nier een eigen bedrijf. In 1978 ging hij samen verder met zijn broer Frans de Nier. Waar Tini over veel technische kennis beschikte, lag de expertise van Frans meer op het gebied van marketing en organisatorische aspecten.
Samen hebben de broers het bedrijf uitgebouwd tot de Starline Group, een internationaal opererend bedrijf met een geheel eigen range aan exclusieve zwembaden en zwembadproducten.

De start van een groothandel
Nadat bleek dat het zelf bouwen van zwembaden een arbeidsintensief proces is, en het aanbod van materialen in Nederland minimaal was, besloot men prefab zwembaden, filterunits, inbouwdelen en chemicaliën zelf te importeren en verkopen. De basis voor de groothandel Poolquip werd gelegd.

Ontwikkeling Roldeck
Eén van de belangrijkste gebeurtenissen die in deze tijd plaatsvond, is de ontwikkeling en productie van een eigen lamellenafdekking het “Roldeck” en de Ionisator voor de waterbehandeling. De producten die Starline onderscheidend in de markt hebben gemaakt en deuren naar de Europese markt hebben geopend.

Het Zwembad Infocentrum
Een tweede belangrijke stap in de ontwikkeling van de onderneming was de verhuizing naar het nieuwe pand aan de Vest in 1991. De op dat moment grootste showroom van Europa, bood een representatieve ontvangstruimte voor klanten uit binnen- en buitenland, een prima locatie voor het geven van scholingen, seminars en open dagen. Het Zwembad Infocentrum ontvangt dagelijks, met name particuliere klanten, uit de gehele Benelux en daar buiten. Van daaruit worden de klanten doorgestuurd naar het gespecialiseerde Starline dealer netwerk in binnen- en buitenland.

Overname fabriek
In 1992 werd de polyesterfabriek Van der Most in Twello overgenomen. Van der Most produceerde een aantal kunststofproducten, elementenbaden en filters op specificatie voor Poolquip. De grote filters, met name voor openbare baden, waren naast het Roldeck het belangrijkste product voor de organisatie. Door deze overname kreeg Starline meer grip op het productieproces en had het bedrijf zelf de beschikking over de polyestertechniek, Starline Industries.

Starline Monoblock, het eerste volwaardige zwembad uit één stukOntwikkeling Monoblock zwembaden
In 1996 besloten Tini en Frans de Nier een Monoblock zwembad op de markt te brengen onder de eigen merknaam : Starline. Tini ontwerpt het Starline Monoblock Exclusief. Een uniek en fraai zwembad uit één stuk, waarbij vele ontwikkelingen en ideeën werden samengebracht. Ook in extra veiligheid voor kinderen en huisdieren blinkt het Starline Monoblock uit, door middel van een veiligheidsrand, het Roldeck en een Roldeck Veiligheidsslot. Het Starline Monoblock wordt volledig in de eigen fabrieken geproduceerd en geassembleerd.
Het Starline Monoblock Exclusief blijkt een groot succes. Dit zwembad wordt verkocht door de gehele Benelux en in Europa.

Whirlpools, sauna’s & infrarood
Naast de complete saunalijn onder eigen label, zijn vanaf 1993 whirlpools geïmporteerd uit Amerika. Starline was hierdoor mede trendsetter in de wellnessbranche. De Sundance whirlpools worden onder de naam Starline verkocht.

Familiebedrijf
Samen met Tini en Frans hebben zich altijd familieleden actief voor de Starline Group ingezet. Zus Marijke is jarenlang verantwoordelijk geweest voor PR en export. Haar man Bart is ook jaren met export en de groothandel bezig geweest. Karin, een dochter van Tini heeft 20 jaar lang het Starline Zwembad Infocentrum aangestuurd. En zus Silvia is al meer dan 20 jaar eigenaresse van de gerenommeerde groothandel Sauna & Poolcare, gespecialiseerd in zwembad- en sauna artikelen. Marijke, een dochter van Frans heeft zich een aantal jaren actief ingezet voor de Spaanse markt.
Frank, de man van Silvia, zet zich onder meer in voor de holding van Tini.

Nieuwe tijden
In 2008 neemt Tini, die al een paar jaar alleen aan het roer staat van Starline, het moeilijke besluit om de Starline Group te verkopen. Tini en Karin blijven zich nog tot begin 2010 voor Starline inzetten, maar dan is het tijd om afstand te nemen. Tini heeft al langer het plan om een nieuw pand te bouwen voor Sauna & Poolcare en Atlantis zwembaden. In familie verband vormt zich al snel de gedachte om de klanten nog breder en moderner van dienst te gaan zijn. Aquadesign & Engineering met als handelsnaam PoolStylist wordt in 2010 opgericht.
Atlantis zwembaden, Aquadesign & Engineering en Saunawinkel.nl gaan gezamenlijk opereren onder de naam :

NieuwAtlantis ValkenswaardNieuwAtlantis
En voila! NieuwAtlantis is een feit!
Samen met een vakkundig team runnen Karin, Silvia en Frank NieuwAtlantis. En Silvia stuurt Sauna & Poolcare aan. Door de diverse wellness bedrijven onder één dak, kunnen wij U als klant van dienst zijn met : advies, technische begeleiding, ontwerp, productontwerp, tuinplan, realisatie, service, tot aan zwembad- en sauna artikelen toe.
Iedere dag opnieuw vinden wij het geweldig om u als klant te helpen aan een perfecte Wellness bij u thuis!
U bent van harte welkom in onze inspirerende showroom op de John F. Kennedylaan 73 in Valkenswaard.